Klassikko Erittäin Hieno Suomalainen sai uuden kuosin satavuotiaan Suomen kunniaksi. Voittajapullo saatavilla kaupoista vuoden 2017 ajan.

Nuorelta suunnittelijalta juhlavuoden pullolle uusi kuosi

Erittäin Hieno Suomalainen shampoopullo sai uuden kuosin satavuotiaan Suomen kunniaksi kun nuoret suunnittelijat esittivät näkemyksensä designklassikon uudesta etiketistä.

Voittajatyön teki Elina Nikkinen Aalto-yliopistosta, 2. sijalle tuli Annika Leppäaho Aalto-yliopistosta, 3. sijalle Aino Isto Lahden muotoiluinstituutista ja yleisöäänestyksen voitti Hilla Mäkelä Aalto-yliopistosta.

Orkla Care Oy:n toimitusjohtaja Ulla Savén ylisti kaikkia voittajatöitä.

─ Olemme innoissamme, että saamme olla mukana juhlimassa satavuotiasta Suomea tukemalla suomalaista työtä ja designia sekä erityisesti nuoria suunnittelijoita. Erittäin Hieno Suomalainen on virallinen Suomi 100 vuotta kumppani.

─ Erittäin Hieno Suomalainen on designklassikko. Alkuperäisen pullon on suunnitellut Kirsti Paakkanen ja tuote valmistetaan edelleen Heinävedellä Kermajärven rannalla.

”Innovatiivisia ideoita nuorilta suunnittelijoilta”

Myös opiskelijat pitivät pulloa ja brändiä klassikkona ja kertoivat, että juuri se sai heidät osallistumaan kilpailuun. Kilpailun voittaja Elina Nikkinen totesi, että hän matkasi heti lapsuuteensa pullon sisältöä haistettuaan. Yleisöäänestyksen voittaja Hilla Mäkelä puolestaan kertoi, että hänen lähipiirissään EHS-tuotteet ovat pysyvästi käytössä.

─ Kilpailu järjestettiin nuorille suunnittelijoille, sillä halusimme innovatiivisia ja nuorekkaita ideoita, kertoo Senior Creative Peter Kaitila, pakkausdesigntoimisto Remes & Packartilta.

Voittajatyötä kehuttiin taideteokseksi. ”Tuotteeseen liittyvät assosiaatiot tulevat esille symbolisella ja erittäin tyylikkäällä tavalla, unohtamatta Suomi 100 vuotta teemaa.”

Voittaja Elina Nikkinen kertoo työnsä luomisesta: ”Halusin luoda leikkisän, mutta myös esteettisesti toimivan ja monitulkintaisen etiketin. Kuvamaailmassa korostan Erittäin Hieno suomalainen -pullon ikonista olemusta, sillä kuviot on toteutettu käyttämällä eri pullon osia leimana. Kastoin sen osia ja vartta musteessa ja annoin värin tehdä loput. Halusin nähdä mitä uutta ja yllätyksellistä itse shampoopullosta voi saada. Halusin myös tekstin noudattavan samaa leikkisyyttä ja tiettyä yllätyksellisyyttä. Kirjoitin tekstit käsin, jolloin se tukee vahvemmin kuvan persoonallisuutta. Näin sain aikaan mukavan yksinkertaisen etiketin, joka jättää tulkinnalle varaa. Saippuakuplia, jälkiä saippuatelineellä, kaksi hahmoa ylhäältä. Mielikuvitukselle on tilaa.”